«Ο βιαστής είσαι εσύ!»: Γυναίκες στο Ηράκλειο κατά των βιασμών και της γυναικοκτονίας (Βίντεο)

“Ο βιαστής είσαι εσύ”!

Με τον παγκόσμιο ύμνο κατά της βίας εναντίον των γυναικών που ξεκίνησε από τις γυναίκες της Χιλής, γυναίκες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο για να πουν ένα δυνατό όχι στο φαινόμενο των βιασμών και της γυναικοκτονίας ένα φαινόμενο που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στη χώρα μας.

Με δεμένα τα μάτια τους και με τύμπανα που κρατούσαν το ρυθμό τραγούδησαν σε ελληνικούς στίχους και χόρεψαν τον ύμνο ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

“Η πατριαρχία μας δικάζει,
μας δικάζει από τη γέννα,
οι γυναίκες τιμωρούνται,
είναι η βία που δεν βλέπεις”

“Ο βιαστής είσαι εσύ!” 

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής συγκλονίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες από δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του Σεμπαστιάν Πινιέρα, της κυβέρνησής του, αλλά και της αστυνομικής βίας.

Μέσα σε αυτό το πολύχρωμο κίνημα έχουν αναδειχθεί σημαντικές προβληματικές πτυχές της χιλιανής κοινωνίας (και όχι μόνο), ενώ οι γυναίκες έχουν πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαμαρτυρίες.

Πριν από μερικές ημέρες το φεμινιστικό κίνημα της χώρας προχώρησε σε μία συγκλονιστική διαμαρτυρία σε δρόμους, αλλά μπροστά από κυβερνητικά κτίρια, έπειτα από πολλές καταγγελίες για βιασμούς και βασανιστήρια σε γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα χρησιμοποιώντας τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό ως μέσο.

«Ο βιαστής είσαι εσύ. Η αστυνομία, οι δικαστές, το κράτος, ο πρόεδρος. Δεν έφταιγα εγώ, ούτε το πού ήμουν, ούτε το τί φορούσα» τραγουδούν οι γυναίκες της Χιλής με τα μάτια τους δεμένα με ένα μαύρο μαντήλι προκαλώντας πραγματική ρίγη.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί